ФОРМАЛІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ІЧ-СУШИЛЬНИХ УСТАНОВОК ІМПУЛЬСНОЇ ДІЇ ПРИ МОДЕЛЮВАННІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ

Автор(и)

  • Ірина Володимирівна Нездвецька Житомирський національний агроекологічний університет, Україна
  • Савелій Миколайович Кухарець Житомирський національний агроекологічний університет,
  • Сергій Степанович Бучик Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова Національного авіаційного університету,
  • Ольга Леонідівна Сидорчук Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова Національного авіаційного університету,

DOI:

https://doi.org/10.26642/tn-2012-1(60)-47-51

Анотація

Описано принцип побудови математичної моделі сушильної установки імпульсної дії з ІЧ-енергопідведенням на основі математичного апарата нечіткої логіки. Отримано раціональні техніко-економічні параметри установки для сушіння сипких харчових продуктів зі змішаним конвективно-інфрачервоним енергопідведенням

Посилання

Гинзбург А.С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности / А.С. Гинзбург. – М. : Пищевая промышленность, 1966. – 407 с.

Сушеные овощи и фрукты / В.А. Воскобойников, В.Н. Гуляев, З.А. Кац и др. – М. : Пищевая пром-сть, 1980. – 189 с.

Гуляев В.Н. Технология пищевых концентратов / В.Н. Гуляев. – М. : Легкая и пищевая пром-сть, 1981. – 207 с.

Лебедев П.Д. Сушка инфракрасными лучами / П.Д. Лебедев. – М. : Госэнергоиздат, 1955. – 431 с.

Леоненков А.В. Нечеткое моделирование в среде MATLAB и fuzzyTECH / А.В. Леоненков. – СПб. : БХВ-Петербург, 2005. – 736 с.

Лыков А.В. Теория сушки / А.В. Лыков. – М. : Энергия, 1968. – 471 с.

Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М. : Легкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.

Нездвецька І.В. Оптимізація сушіння коренів цикорію / І.В. Нездвецька, С.М. Кухарець, О.Д. Муляр // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 319–325.

Проничев С.А. Влияние высоты подвеса ИК-излучателя на время сушки семенного зерна / С.А. Проничев, С.П. Рудобашта // Вестник ФГОУ ВПО МГАУ «Агроинженерия». – М. : ФГОУ ВПО МГАУ, 2006. – Вып. 1. – С. 48–50.

Сажин Б.С. Основы техники сушки / Б.С. Сажин. – М. : Химия, 1984. – 320 с.

Штовба С.Д. Проектирование нечетких систем средствами MATLAB / С.Д. Штовба. – М. : Горячая линия–Телеком, 2007. – 288 с.

Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж : ВНИИСС, 2002. – 135 с.

Overview Infrared Heating in Food Processing / K.Krishnamurthy, H.K. Khurana, S.Jun et al. // COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY. – 2008. – Vol. 7. – Рр. 2–13.

A kinetic study of the loss of vitamin C, color and firmeness during thermal processing of canned pease / M.A. Rao et al. // J. of Food Science. – 1981. – Vol. 46. – Pp. 636–637.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-20

Як цитувати

Нездвецька, І. В., Кухарець, С. М., Бучик, С. С., & Сидорчук, О. Л. (2014). ФОРМАЛІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ІЧ-СУШИЛЬНИХ УСТАНОВОК ІМПУЛЬСНОЇ ДІЇ ПРИ МОДЕЛЮВАННІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ. Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", (1(60), 47–51. https://doi.org/10.26642/tn-2012-1(60)-47-51

Номер

Розділ

Прилади