ФОРМАЛІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ІЧ-СУШИЛЬНИХ УСТАНОВОК ІМПУЛЬСНОЇ ДІЇ ПРИ МОДЕЛЮВАННІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ
DOI:
https://doi.org/10.26642/tn-2012-1(60)-47-51Анотація
Описано принцип побудови математичної моделі сушильної установки імпульсної дії з ІЧ-енергопідведенням на основі математичного апарата нечіткої логіки. Отримано раціональні техніко-економічні параметри установки для сушіння сипких харчових продуктів зі змішаним конвективно-інфрачервоним енергопідведеннямПосилання
Гинзбург А.С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности / А.С. Гинзбург. – М. : Пищевая промышленность, 1966. – 407 с.
Сушеные овощи и фрукты / В.А. Воскобойников, В.Н. Гуляев, З.А. Кац и др. – М. : Пищевая пром-сть, 1980. – 189 с.
Гуляев В.Н. Технология пищевых концентратов / В.Н. Гуляев. – М. : Легкая и пищевая пром-сть, 1981. – 207 с.
Лебедев П.Д. Сушка инфракрасными лучами / П.Д. Лебедев. – М. : Госэнергоиздат, 1955. – 431 с.
Леоненков А.В. Нечеткое моделирование в среде MATLAB и fuzzyTECH / А.В. Леоненков. – СПб. : БХВ-Петербург, 2005. – 736 с.
Лыков А.В. Теория сушки / А.В. Лыков. – М. : Энергия, 1968. – 471 с.
Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М. : Легкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.
Нездвецька І.В. Оптимізація сушіння коренів цикорію / І.В. Нездвецька, С.М. Кухарець, О.Д. Муляр // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 319–325.
Проничев С.А. Влияние высоты подвеса ИК-излучателя на время сушки семенного зерна / С.А. Проничев, С.П. Рудобашта // Вестник ФГОУ ВПО МГАУ «Агроинженерия». – М. : ФГОУ ВПО МГАУ, 2006. – Вып. 1. – С. 48–50.
Сажин Б.С. Основы техники сушки / Б.С. Сажин. – М. : Химия, 1984. – 320 с.
Штовба С.Д. Проектирование нечетких систем средствами MATLAB / С.Д. Штовба. – М. : Горячая линия–Телеком, 2007. – 288 с.
Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж : ВНИИСС, 2002. – 135 с.
Overview Infrared Heating in Food Processing / K.Krishnamurthy, H.K. Khurana, S.Jun et al. // COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY. – 2008. – Vol. 7. – Рр. 2–13.
A kinetic study of the loss of vitamin C, color and firmeness during thermal processing of canned pease / M.A. Rao et al. // J. of Food Science. – 1981. – Vol. 46. – Pp. 636–637.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Ірина Володимирівна Нездвецька, Савелій Миколайович Кухарець, Сергій Степанович Бучик, Ольга Леонідівна Сидорчук
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор, який подає матеріали до друку, зберігає за собою всі авторські права та надає відповідному виданню право першої публікації, дозволяючи розповсюджувати даний матеріал із зазначенням авторства та джерела первинної публікації, а також погоджується на розміщення її електронної версії на сайті Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського та у відкритому доступі в електронному архіві університету та на сайті журналу.