Дослідження техніко-експлуатаційних показників автобусного маршруту «надвірна – Івано-Франківськ» через с.м.т. Богородчани та через с. Тисменичани - Богатчук, Іван Михайлович; Прунько, Ігор Богданович; Богатчук, Михайло Іванович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2018)
Забезпечення потреб приміського населення у пасажирських автомобільних перевезеннях – одне із основних завдань місцевої влади, транспортних підприємств і приватних підприємців. Ринкові відносини спричинили те, що маршрути з великим пасажиропотоком обслуговують різні підприємства і підприємці. Це, в свою чергу, спричиняє певні труднощі в організації перевезення пасажирів на маршруті. У статті виконано аналіз пасажиропотоків на маршрутах, які з’єднують обласний центр з районними центрами і прилеглими до них населеними пунктами. Проведено розрахунки техніко-експлуатаційних показників на маршрутах і аналіз дорожніх умов на запропонованому маршруті «Івано-Франківськ – Надвірна» через с. Богородчани. На основі виконаних обстежень, досліджень, розрахунків і обґрунтувань розглядаємо можливість запровадження регулярного прямого автобусного сполучення «Івано-Франківськ – Надвірна» через с.м.т. Богородчани.