БЕЗДРОТОВА СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ СЕЙСМІЧНОЇ АКТИВНОСТІ - Безвесільна, Олена Миколаївна; Козько, Констянтин Сергійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
У статті запропоновано нову бездротову систему для спостереження за сейсмічною активністю та можливими природними катастрофами. Описано принцип дії бездротової територіально розподіленої системи. Зображено структурні схеми типових сенсорного вузла та базової станції, а також конструктивна електрична схема чутливого елемента вузла і частотних генераторів радіопередавальних пристроїв базової станції та сенсорного вузла, надано формулювання для розрахунку чутливого елемента сенсорного вузла