РОЗВИТОК ОСІДАНЬ ЗЕМНОЇ ПОВЕРХНІ ПРИ ВІДХОДІ ЛАВИ ВІД РОЗРІЗНОЇ ПЕЧІ - Назаренко, Валентин Олексійович; Пилипенко, Петро Павлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
За результатами натурних інструментальних спостережень розроблена просторово-часова модель формування мульди зрушення для умов вугільних шахт Західного Донбасу. Запропоновано новий тип ізоліній, що характеризує час і місце виникнення в мульді осідань певної величини