ВИЗНАЧЕННЯ ВЕЛИЧИН КОЕФІЦІЄНТІВ ІНТЕНСИВНОСТІ МОМЕНТІВ ЗА ДАНИМИ ДИФУЗНОГО ПОВЕРХНЕВОГО РОЗСІЮВАННЯ - Рудяк, Юрій Аронович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
<!–[if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–> У статті запропоновано застосувати ефект дифузного поверхневого розсіювання для визначення величин коефіцієнтів інтенсивності моментів (КІН моментів) для тонкостінних оболонок з тріщинами. Розглянуто випадки, коли моментний стан симетричний та несиметричний щодо осі тріщини. Одержано формули зв’язку ефекту поверхневого розсіювання за даними фотопружних вимірювань при наявності моментного напруженого стану. <!–[if gte mso 9]> <![endif]–><!–[if gte mso 10]> <![endif]–>