ВИМОГИ ДО ОПТИЧНОЇ СИСТЕМИ ТА ПРОЦЕСУ ОБРОБКИ ЦИФРОВИХ ФОТОЗОБРАЖЕНЬ АПАРАТУРОЮ БЕЗПІЛОТНОГО ЛІТАЛЬНОГО АПАРАТА - Даник, Юрій Григорович; Проценко, Михайло Михайлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
<!–[if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–> У статті наведено методику вибору характеристик оптичної системи, основні етапи процесу обробки цифрових фотозображень та розглянута можливість використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для здійснення моніторингу місцевості. Розглянуті особливості та запропоновані рекомендації щодо процесу обробки цифрових фотозображень апаратурою БПЛА, показані перспективи розвитку напряму. <!–[if gte mso 9]> <![endif]–><!–[if gte mso 10]> <![endif]–>