АНАЛІЗ ОСОБЛИВОСТЕЙ КОСМІЧНИХ СИСТЕМ ГІПЕРСПЕКТРАЛЬНОГО ЗНІМАННЯ - Беспалко, Ірина Анатоліївна; Герасимов, Володимир Сергійович; Пекарєв, Дмитро Володимирович; Піонтківський, Петро Миколайович; Грищук, Руслан Валентинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розглянуто світові тенденції розвитку космічних систем гіперспектрального знімання та основні завдання, що вирішуються за їх допомогою, надано координатну та некоординатну інформацію про космічні апарати з гіперспектральною бортовою апаратурою. Проаналізовано особливості, що притаманні космічним системам гіперспектрального знімання, та запропоновано їх врахування при здійсненні класифікації космічних апаратів в умовах недостатності апріорної інформації