ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ВМІСТУ ТВЕРДНИКА І ТЕМПЕРАТУРИ ЗШИВАННЯ НА ВЛАСТИВОСТІ ЕПОКСИДНИХ ЗВ’ЯЗУВАЧІВ - Браїло, Микола Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Досліджено оптимальну концентрацію твердника Telalit 410 в епоксидному зв’язувачі на основі оліґомеру EHS-Epoxy 525, яка становить q = 8…10 мас.ч. на 100 мас.ч. епоксидного оліґомера та експериментально встановлено оптимальну температуру зшивання епоксидної матриці – Т = 433 К. Отримані температурно-часові режими формування та вміст твердника, дозволяють створити матрицю з максимальними показниками фізико-механічних і теплофізичних характеристик. При цьому адгезійна міцність матриці при відриві становить 34,4 МПа, при зсуві 12,3 МПа, залишкові напруження – 3,2 МПа, модуль пружності – 4,1 ГПа, руйнівні напруження при згинанні – 49,3 МПа, теплостійкість (за Мартенсом) –319 К, а термічний коефіцієнт лінійного розширення 2,410-5 К-1 (у діапазоні температур 303…393 К).