ОБҐРУНТУВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ОБ’ЄМНИХ ЗМІН ПРИ ПОЛІМОРФНИХ ПЕРЕТВОРЕННЯХ КРЕМНЕЗЕМУ ДЛЯ ЗМІНИ ЕЛЕКТРИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ - Мельник, Олександр Леонідович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Обґрунтовано можливість реалізації температурного коефіцієнта опору (ТКО) для композицій з керамічною жорсткою матрицею, вуглецевим наповнювачем та вмістом кварцового наповнювача до 60 % по масі. Розглядаються зміни об’єму кристалічного кремнезему внаслідок його поліморфних перетворень з позиції впливу на електропровідну фазу композиту шляхом її деформації та зміни концентрації електропровідної фази. Визначаються оптимальні умови виготовлення для максимізації чутливості резистивних властивостей до зміни температури.