ВИЗНАЧЕННЯ УМОВ ЗАСТОСУВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ГАСИТЕЛІВ КОЛИВАНЬ ПРИ ТОРЦЕВОМУ ФРЕЗЕРУВАННІ - Степчин, Ярослав Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
У статті подано аналіз проблеми використання динамічних гасителів коливань при проектуванні торцевих фрез. Представлено результати дослідження впливу параметрів динамічного гасителя коливань, встановленого на різці, на рівень та характеристики коливань, що виникають у зоні різання при поздовжньому точінні нежорстких деталей з імітацією процесу фрезерування однозубою фрезою.