ВИБІР КОЛІРНОЇ МОДЕЛІ ДЛЯ ЦИФРОВОЇ ОБРОБКИ ЗОБРАЖЕНЬ У БЕЗПІЛОТНИХ АВІАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ - Даник, Юрій Григорович; Проценко, Михайло Михайлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
У статті здійснено огляд, систематизацію та аналіз колірних моделей цифрових зображень, наведено рекомендації щодо вибору моделі для обробки цифрових фотозображень в безпілотних авіаційних системах (БАС). Розглянуті основні завдання, що вирішуються при цифровій обробці в БАС, зроблено висновки та розглянуто перспективи розвитку напряму