СПОСІБ АВТОМАТИЗОВАНОГО РОЗПІЗНАВАННЯ ВИДУ ЦИФРОВОЇ ЛІНІЙНОЇ МОДУЛЯЦІЇ, ЗАСНОВАНИЙ НА КУМУЛЯНТНОМУ АНАЛІЗІ СИГНАЛІВ - Нагорнюк, Олександр Анатолійович; Писарчук, Олексій Олександрович; Манойлов, В’ячеслав Пилипович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Запропоновано спосіб розпізнавання виду та кратності маніпуляції сигналів з цифровою лінійною модуляцією, що базується на кумулянтному аналізі звичайних, простепеньованих та модифікованих сузір’їв сигналів та методі пошуку мінімальної метрики (Мангетенської відстані)