ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІДНОВЛЕННЯ ДЕФОКУСОВАНИХ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИХ ЗОБРАЖЕНЬ ТА ЗОБРАЖЕНЬ, ЩО СПОТВОРЕНІ ЗМАЗОМ - Павлій, Владислав Олександрович; Маковейчук, Олександр Миколайович; Худов, Геннадій Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Проаналізовано відомі методи обробки оптико-електронних зображень в умовах дефокусування та змазу, наведено відомі показники оцінки якості обробки зображень. Запропоновано оцінку якості обробки оптико-електронних зображень проводити з використанням показників ефективності, які добре себе зарекомендували в теорії захисту від перешкод щодо радіолокаційних сигналів: коефіцієнт підперешкодової видимості та коефіцієнт придушення перешкоди. Отримані аналітичні вирази для указаних показників.