МЕТОД АВТОМАТИЗАЦІЇ РОЗРАХУНКУ ТА ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ІНДЕКСУ ЗАГАЛЬНОГО ЗАБРУДНЕННЯ МІСТА - Крижановський, Євгеній Миколайович; Давидова, Ірина Володимирівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Удосконалено метод розрахунку та візуалізації індексу загального забруднення міста зі складовими з забруднення поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря та ґрунтів на основі керівного нормативного документа «Організація та здійснення спостережень за забрудненням поверхневих вод». Формалізовано детальний алгоритм застосування методу. Охарактеризовано засоби автоматизації розрахунку та візуалізації індексу загального забрудненості міста. Запропоновані удосконалення методу апробовано при розрахунку та візуалізації індексу загального забруднення міста Кривий Ріг.