ЗАПОБІГАННЯ ЗАБРУДНЕННЯ ВОДНОГО БАСЕЙНУ В ЗОНІ ВПЛИВУ ЗВАЛИЩА ТПВ М. ЖИТОМИРА ШЛЯХОМ ОЧИЩЕННЯ СТІЧНИХ ВОД ВІД ОРГАНІЧНИХ ПОЛЮТАНТІВ, АМОНІЙНОГО АЗОТУ ТА ВАЖКИХ МЕТАЛІВ - Корбут, Марія Броніславівна; Мальований, Мирослав Степанович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розроблено комбінований спосіб очищення стічних вод від органічних полютантів, амонійного азоту та важких металів, якій завдяки новому та послідовному виконанню стадій очищення забезпечує можливість очищення висококонцентрованих багатокомпонентних стічних вод, з використанням незначної кількості реагентів і енергії та утворенням біогазу. Доведено можливість використання запропонованого способу для запобігання забруднення водного басейну в зоні впливу звалища ТПВ м. Житомира шляхом очищення стічних вод.