МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЗАСТОСУВАННЯ ГРАДІЄНТНИХ МЕТОДІВ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ РОЗМІЩЕННЯ ЗАСОБІВ БАГАТОПОЗИЦІЙНОЇ РАДІОПЕЛЕНГАТОРНОЇ МЕРЕЖІ КОРОТКОХВИЛЬОВОГО ДІАПАЗОНУ - Котенко, Володимир Миколайович; Меленський, Володимир Дмитрович; Шубін, Дмитро Константинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Запропонована математична модель застосування градієнтних методів локальної оптимізації розміщення засобів багатопозиційної радіопеленгаторної мережі короткохвильового діапазону, для довільних районів (секторів) радіомоніторингу при використанні в якості цільової функції середньоквадратичної похибки визначення координат джерел радіовипромінювання.