МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ОПТИЧНИХ ЗОБРАЖЕНЬ У ВИГЛЯДІ 2D-ПОСЛІДОВНОСТІ - Проценко, Михайло Михайлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розглянуто завдання, що вирішуються при цифровій обробці зображень у безпілотних авіаційних системах (БАС). Проаналізовано процес формування та дискретизації оптичних зображень, обрано їх математичну модель у вигляді 2D-послідовності, розглянуто перспективи розвитку напряму.