АНАЛІЗ УМОВ ПІДВИЩЕННЯ ВІБРОСТІЙКОСТІ ПРОЦЕСУ ТОРЦЕВОГО ФРЕЗЕРУВАННЯ. - Степчин, Ярослав Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
У статті розглянуто причини виникнення автоколивань при торцевому фрезеруванні. Визначено умови протидії виникненню автоколивального процесу залежно від конструкції фрези та ширини фрезерування. Запропоновано рекомендації по застосуванню різальних елементів (ножів) різної жорсткості для цілеспрямованої зміни власної частоти коливань підсистеми інструмента технологічної обробної системи (ТОС).