АНАЛІЗ СИЛ ЗСУВУ ТА ТЕРТЯ ПО ПЕРЕДНІЙ ПОВЕРХНІ ЗУБА ФРЕЗИ ПРИ ОБРОБЦІ СФЕРИЧНИМИ КІНЦЕВИМИ ФРЕЗАМИ НА ВЕРСТАТАХ З ЧПК - Юмашев, Володимир Євгенович; Штегін, Олексій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
В статті розглянуто підхід до формування динамічної моделі процесу обробки сферичними кінцевими фрезами на верстатах з ЧПК; проведено аналіз геометрії шару, що зрізується; отримано рівняння для визначення сил зсуву та тертя по передній поверхні зуба фрези.