АВІАЦІЙНА ГРАВІМЕТРИЧНА СИСТЕМА ДЛЯ ВИМІРЮВАНЬ АНОМАЛІЙ ПРИСКОРЕННЯ СИЛИ ТЯЖІННЯ. - Безвесільна, Олена Миколаївна; Ткачук, Андрій Геннадійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
У статті розглянуто рівняння руху авіаційної гравіметричної системи для визначення аномалії прискорення сили тяжіння та представлено його функціональну схему. Запропоновано новий спосіб підвищення точності вимірювання прискорення сили тяжіння за рахунок створення нового гравіметра, який працює на основі прямого п’єзоефекту та встановлення його на автономній двовісній платформі.