РОЗСІЮЮЧІ ВЛАСТИВОСТІ БІООБ’ЄКТІВ ПРИ ДІЇ НЕГАРМОНІЙНИХ СИГНАЛІВ - Манойлов, В’ячеслав Пилипович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Досліджено можливість неконтактного визначення діелектричних характеристик приповерхневих шарів біологічних середовищ. Показано, що для такої задачі можна використовувати метод, заснований на вимірюванні імпеданства антен. Представлено результати чисельного моделювання і експериментів.