УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ І ПАСПОРТИЗАЦІЯ БЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ НА КАР’ЄРАХ ДЕКОРАТИВНОГО КАМЕНЮ НА ОСНОВІ НАЗЕМНОЇ ЦИФРОВОЇ ФОТОТЕОДОЛІТНОЇ ЗЙОМКИ - Левицький, Володимир Григорович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Розглянуто основні задачі і принципи тривимірного проектування і моделювання товарних блоків. Виконано наземну фототеодолітну зйомку гранітного товарного блока Лезниківського родовища із застосуванням спеціально розробленого кріплення для з’єднання теодоліта і цифрової камери, на основі якої побудована цифрова тривимірна модель блока. Розроблено алгоритм обчислення комерційного об’єму товарного блока. Складено паспорт товарного блока і розглянуто основні його складові.