ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЗАПИЛЕНІСТЮ РОБОЧОЇ ЗОНИ ПРИ БУРІННІ СВЕРДЛОВИН У ГРАНІТНОМУ КАР’ЄРІ - Serbinova, Larysa Anatoliivna (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Розроблено алгоритм і калькулятор для визначення причин запилення та вибору заходів і засобів нормалізації вмісту пилу в робочій зоні бурового станка, що дозволяє виконувати обґрунтований вибір заходів і засобів, які забезпечують зменшення ймовірності виникнення наднормативних викидів гранітного пилу.