МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ СУПУТНИКОВОЇ РАДІОНАВІГАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ GPS З ВРАХУВАННЯМ ВНУТРІШНЬОСИСТЕМНИХ ЗАВАД - Велещук, Дмитро Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
На основі побудованої математичної моделі встановлено збільшення похибки місцевизначення внаслідок внутрішньосистемних завад. Встановлено неоптимальність вибору робочого сузір’я супутників за мінімумом значення геометричного фактора. Запропоновано нове правило вибору робочого сузір’я супутників та перевірено його ефективність.