УДОСКОНАЛЕННЯ КЕРУВАННЯ ТЕХНІЧНИМ СТАНОМ ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНИХ МАШИН - Почужевський, Олег Дмитрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Наведено характерні напрямки розвитку підйомно-транспортних машин та розглянуто питання сучасних концепцій загального управління якістю, що існують на експлуатуючих підприємствах. На основі широкого аналізу існуючих методів удосконалення керування технічним станом машин у різних галузях сформовано алгоритм та наведено у початковому вигляді математичну модель визначення сумарного впливу якості проведення технічного обслуговування та ремонтних робіт в умовах експлуатуючого підприємства на технічний стан підйомно-транспортних машин. У результаті проведених досліджень отримано спосіб керування технічним станом парку машин за рахунок оптимізації ремонтного циклу, нормативів міжремонтних напрацювань, регламентного складу планових ремонтних робіт та допусків на технічні параметри складальних одиниць, реалізованих при виконанні цих робіт при заданому рівні експлуатаційної надійності техніки. Подальші етапи досліджень передбачають удосконалення математичної моделі та розробку практичних заходів.