МЕТОДИКА ОПТИМІЗАЦІЇ КОМПЛЕКСУ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Мирутенко, Лариса Вікторівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Мета. Аналіз існуючих методів розв’язання задачі багатокритеріального вибору на просторі альтернатив. Вибір методу оптимізації складу комплексу програмного забезпечення системи дистанційного навчання. Методика. В роботі використовується методика системно-структурованого аналізу, а також класичні та сучасні методи досліджень теорії прийняття рішень. Результати. Проведено аналіз методів, які на сьогоднішній день застосовуються для розв’язання задачі багатокритеріального вибору на просторі альтернатив. На основі даного аналізу визначено метод, який надає можливість вирішення задачі оптимізації комплексу програмного забезпечення системи дистанційного навчання. Наукова новизна. Запропоноване рішення дає змогу розробити таку модель оптимізації комплексу програмного забезпечення системи дистанційного навчання, яка, на відміну від існуючих, дозволить врахувати технологічні особливості даної системи, а саме складність взаємозв’язків між елементами, вплив як зовнішніх, так і внутрішніх чинників на ефективність функціонування системи, складну ієрархічну побудову та усю сукупність функцій і завдань, покладених на комплекс програмного забезпечення системи дистанційного навчання. Практична значущість. Визначено метод, який доцільно використовувати для вирішення задачі оптимізації комплексу програмного забезпечення системи дистанційного навчання.