ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ І ДИНАМІКИ РУХУ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ НА КАР’ЄРАХ - Распутна, Тетяна Адамівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Подано характеристику теоретико-методологічних положень екологічної безпеки та її складової – техногенно-екологічної безпеки. Здійснено ідентифікацію техногенних факторів екологічної небезпеки, на основі якої розроблено класифікацію небезпечних підприємств. Розкрито сутність і методологічні підходи до регіональної оцінки техногенно-екологічної небезпеки для населення.