ГЕНЕТИЧНИЙ АЛГОРИТМ У РОЗВ’ЯЗАННІ ЗАДАЧ ОПТИМІЗАЦІЇ РОЗМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ВИДУ - Шаповалов, Юрій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Запропоновано генетичний алгоритм для розв’язання задач оптимізації розміщення геометричних об’єктів складної форми на області із зонами заборони, в якому використовується метод можливих напрямків та метод спрямованого переходу.