ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ ДВОВИМІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ В ПРИЛАДОВІЙ СИСТЕМІ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ МЕХАНІЧНИХ ВЕЛИЧИН - Подчашинський, Юрій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті розглянуто оптимізацію параметрів двовимірної інформації про механічні величини. Це такі параметри, як розмір двовимірного зображення об’єкта вимірювань, похибки вимірювань координат, час введення зображення в цифрову ЕОМ. Шляхом добору оптимальних значень цих параметрів можна підвищити точність та швидкодію приладової системи для вимірювання механічних величин.