ЗАСОБИ ЗМЕНШЕННЯ ДИСКРЕТНОСТІ КВАНТУВАННЯ СИГНАЛУ КІЛЬЦЕВОГО ЛАЗЕРА - Безвесільна, Олена Миколаївна; Ткаченко, Світлана Сергіївна; Коваль, Антон Валерійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті розглянуто засоби зменшення дискретності квантування сигналу кільцевого лазера (КЛ) при вимірюванні кутів за допомогою автоматизованого вимірювача кута. Розглянуто метод зменшення ціни періоду сигналу КЛ за допомогою потенціометричного фазообертача. Множення частоти здійснено з використанням системи фазового автоматичного налаштування частоти.