МІКРОСТРУКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ ВУГЛЕЦЕВИХ МАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ КАРБОНІЗОВАНОЇ ТА ГРАФІТИЗОВАНОЇ ДЕРЕВИНИ - Гутніченко, Олександр Анатолійович; Вишняков, Леон Романович; Переселенцева, Людмила Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Представлені результати електронно-мікроскопічних та рентгенофазових досліджень карбонізованої та графітизованої деревини. Проаналізовані особливості формування структури на різних етапах температурної обробки сировини. Представлені рекомендації щодо підвищення якості графітів, отриманих шляхом графітизації природних матеріалів.