ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ МІЦНОСТІ ЖАРОМІЦНОГО СПЛАВУ NiCr25FeAlY - Сливінський, Олексій Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У роботі розглянуто коло питань, пов’язаних із стійкістю проти утворення гарячих тріщин при зварюванні дисперсійно-твердіючого жароміцного нікелевого сплаву NiCr25FeAlY. На підставі проведених спільно з Магдебурзьким університетом ім. Отто фон Геріке (ФРН) дослідів з’ясовано вид, причини та механізм утворення типових для зварювально-технологічної обробки досліджуваного матеріалу гарячих тріщин, а також встановлено вплив параметрів зварювання на процес їх виникнення. Дано рекомендації щодо оптимізації режиму аргоно-дугового зварювання даного сплаву.