ЕФЕКТИВНІСТЬ РОТАЦІЙНОГО РІЗАННЯ ПРИ ПЕРЕРОБЦІ МЕТАЛІВ - Сметанін, Сергій Дмитрович; Гатітулін, Мавлет Нігаматович; Мазеїн, Петро Германович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
На основі порівняння роботи, що затрачується на різання при обробці традиційним і ротаційним інструментом, обґрунтована перспективність глибокої переробки металів. Показано принципову можливість стабільного одержання фібри, порошків і волокон ультрадисперсних розмірів ротаційним інструментом.