ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНИХ НАВАНТАЖЕНЬ НА ВУЗЛИ МЕХАНІЗМІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕХНОЛОГІЙ ЦИФРОВОГО ПРОТОТИПУ - Івановський, Олексій Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розглядається застосування технологій цифрового прототипу для вирішення завдань, що пов’язані з випробуваннями вузлів мотор-редуктора. Праця з цифровим прототипом дозволяє віртуально дослідити поведінку виробу під навантаженнями, оцінити остаточні деформації та оптимізувати конструкцію виробу та перевірити проекти, доки вони не допущені у масове виробництво. Використання параметричної моделі надає можливість впроваджувати більше інновацій за рахунок можливості імітувати реальну поведінку виробу. Комплексні засоби моделювання кінцевих елементів допомагають детальніше аналізувати виріб під час випробувань перед серійним випуском у виробництво. З метою оптимізації та поліпшення методики випробувань для мотор-редуктора було здійснено комп’ютерне моделювання виробу. Розроблена програма випробувань мотор-редукторів, а саме обертаючого моменту в CAE системі. За допомогою використання пакета комп’ютерних програм, що імітують процес функціонування мотор-редуктора визначено оптимальні обертальні моменти на валах. Завдяки цифровому моделюванню встановлено, що для ефективного використання планетарного мотор-редуктора крутний момент на вхідний вал повинен бути 60 Нм, а крутний момент на вихідний вал повинен дорівнювати 1500 Нм.