ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИЙОМУ ТА ЗБЕРІГАННЯ ДАНИХ З КОСМІЧНИХ АПАРАТІВ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ - Гніліцький, Віталій Васильович; Варламова, Ірина Ігорівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Висвітлюються задачі програмно-алгоритмічного забезпечення щодо прийому, реєстрації та оперативного зберігання прийнятого потоку даних та результатів їх обробки на різних етапах. Розкриваються математичні моделі розрахунку цілевказівок та їх адаптації для систем автоматичного супроводження космічного апарата, які враховують особливості обраної вхідної інформації та вихідних параметрів, які вимагаються. Обґрунтовується вибір моделей організації баз даних як для початкових умов руху космічного апарата, так і зберігання цільової інформації. Визначаються умови, коли розроблений програмний комплекс може виступити альтернативою відповідним глибоко спеціалізованим та коштовним програмним комплексам