АВТОМАТИЗОВАНЕ РОЗМІЩЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПРОМИСЛОВИХ РОБОТІВ З РОБОЧОЮ ЗОНОЮ СКЛАДНОЇ ФОРМИ - Кирилович, Валерій Анатолійович; Підтиченко, Олександр Владиславович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Представлено концепцію та методику автоматизованого розв’язання задачі розміщення технологічного обладнання гнучких виробничих комірок відносно промислового робота (ПР) з оптимізацією за рядом прийнятих критеріїв. Представлено програмну реалізацію даної задачі для ПР, що має робочу зону (РЗ) складної форми. Представлено ідею аналітичного опису поверхні РЗ ПР складної форми та інтерактивний редактор для його автоматизованого формування.