КОМБІНОВАНИЙ МЕТОД РОЗВ’ЯЗАННЯ ДИСКРЕТНОЇ МІНІМАКСНОЇ ЗАДАЧІ РОЗМІЩЕННЯ ДЖЕРЕЛ ФІЗИЧНОГО ПОЛЯ - Яремчук, Світлана Іванівна; Бурда, Роман Вадимович; Матущенко, Сергій Сергійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розроблено алгоритм розв’язання дискретної мінімаксної задачі розміщення джерел фізичного поля. Пропонується стратегія розв’язання, яка базується на цьому алгоритмі та на методі вектора спаду. Показано, що точка, отримана після застосування комбінованого методу, є точкою локального мінімуму