ОПТИМІЗАЦІЯ СКЛАДУ ІНГРЕДІЄНТІВ АДГЕЗІЙНОГО ШАРУ ДЛЯ ЕПОКСИКОМПОЗИТНИХ БАГАТОШАРОВИХ ПОКРИТТІВ - Букетов, Андрій Вікторович; Левицький, Віталій Васильович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У роботі досліджено вплив фізичної природи і вмісту наповнювачів на адгезійні властивості та залишкові напруження у епоксикомпозитах. Встановлено, що спосіб поетапного попереднього модифікування дисперсних часток епоксидним олігомером з наступним ультрафіолетовим опроміненням композицій у цілому забезпечує суттєве підвищення адгезійних характеристик матеріалів. Показано, що додаткове модифікування інгредієнтів композиції забезпечує зростання залишкових напружень у матриці залежно від фізичної природи введеного у неї наповнювача