ПОХИБКА КОМПЕНСАЦІЇ КОРЕЛЯЦІЙНОГО РАДІОПЕЛЕНГАТОРА З ОБРОБКОЮ РАДІОСИГНАЛУ НА ПРОМІЖНІЙ ЧАСТОТІ - Ципоренко, Віталій Валентинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Виконано аналіз особливостей кореляційного методу визначення напрямку на джерело радіовипромінювання, що використовує компенсаційний часовий аналіз прийнятих радіосигналів на проміжній частоті. Отримана оцінка похибки компенсації кореляційного пеленгатора, та показано, що вона зумовлюється специфічними фазовими спотвореннями, також визначені її основні характеристики в залежності від параметрів радіосигналу та радіопеленгатора. Показано, що при великому відношенні сигнал/шум похибка компенсації кореляційного пеленгатора може сягати  радіан і суттєво впливати на загальну похибку пеленгування