ВИКОРИСТАННЯ UML ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ОРІЄНТАЦІЇ ШТУЧНОГО СУПУТНИКА ЗЕМЛІ. ЧАСТИНА ІІ. МОДЕЛІ БАЗИ ДАНИХ - Шостачук, Дмитро Миколайович; Шендерчук, Ігор Юрійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Розглянуто аспекти моделювання бази даних (БД) при створенні системи орієнтації штучного супутника Землі з використанням прогнозних моделей геомагнітного поля та накопиченого кінетичного моменту (НКМ), а саме моделювання та аналіз взаємозв’язків між таблицями БД за допомогою універсальної мови моделювання UML. Промодельовано алгоритм способу орієнтації штучного супутника з прогнозними моделями