МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ ВИТРАТ ПАЛИВА НА ПРИПРАЦЮВАННЯ ДВИГУНІВ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ - Богатчук, Іван Михайлович; Богатчук, Михайло Іванович; Кучеренко, Володимир Данилович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У роботі проаналізовані існуючі норми витрат палива на припрацювання двигунів внутрішнього згоряння та розроблена методика визначення витрат палива розрахунковим методом на кожній стадії гарячого припрацювання без навантаження і під навантаженням. При розробці методики використані індикаторні та ефективні показники потужності й економічності двигунів, а також запропоновані емпіричні формули для визначення допоміжних коефіцієнтів, які враховують зміну ефективної питомої витрати палива в залежності від частоти обертання колінчастого вала та степеня використання потужності двигуна на часткових навантажувальних режимах. Методика може бути використана для наближеного розрахунку витрат палива на припрацювання двигунів внутрішнього згоряння в автогосподарствах і ремонтних організаціях.