ЗМЕНШЕННЯ ВИТРАТИ МОТОРНИХ ОЛИВ У АВТОМОБІЛЬНИХ ДВИГУНАХ - Гаєва, Любов Іванівна; Дмитренко, Володимир Семенович; Мельник, Василь Миколайович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Вирішується проблема зниження витрат олив у автомобільних двигунах шляхом зменшення витрати оливи на вигар, зменшення питомих місткостей систем мащення і збільшення термінів до заміни олив. Це досягається використанням якісних олив, що мають високі експлуатаційні властивості, й підвищенням ефективності систем фільтрації оливи та використання інжекторних систем впорскування палива з електронним керуванням.