ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ГІРОСКОПІЧНОГО ГРАВІМЕТРА В АВІАЦІЙНІЙ ГРАВІМЕТРИЧНІЙ СИСТЕМІ - Безвесільна, Олена Миколаївна; Добржанський, Олександр Олексійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
В статті представлено узагальнені результати досліджень ефективності функціонування нового типу гравіметра авіаційної гравіметричної системи (АГС): гірогравіметра на основі гіроскопічного інтегратора лінійних прискорень. Автором дано обґрунтування можливості застосування гірогравіметра в АГС, представлено математичну модель динаміки функціонування гірогравіметра в умовах збурень, наведено аналітичні оцінки та оцінки кількісних значень похибок гірогравіметра та методи їх зниження, досліджується проблема автоматичного зчитування та обробки сигналів гірогравіметра, дано опис основних методів та результатів експериментальних досліджень ефективності функціонування гірогравіметра.