ПРОЕКТУВАННЯ ТЕНЗОПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ДЛЯ СИСТЕМ АВТОМАТИКИ ТА КОНТРОЛЮ - Кубрак, Юрій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Зпропоновано методику проектування та наведено приклади можливого використання у системах автоматики та контролю нових тензоперетворювачів для вимірювання фізичних величин (лінійних переміщень, деформації, сили, тиску), що побудовані на основі перколяційно-фрактальних середовищ типу "провідник-діелектрик". Показано, за рахунок яких якісних відмінностей нові тензоперетворювачі здатні замінити вже існуючі.