ОСНОВНІ ЕТАПИ РОЗВИТКУ РОБОТОТЕХНІКИ - Струтинський, Василь Борисович; Юмашев, Володимир Євгенович; Кравець, Олександр Михайлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
У статті розглянуті основні етапи розвитку робототехніки в історичному аспекті. Проаналізовані фактори, що привели до зародження етапів, і дана характеримтика кожного етапу.