ФОРМУВАННЯ ВИБУХОВОЇ ВИЇМКИ ТА УЩІЛЬНЕНОЇ ЗОНИ В ҐРУНТІ В ПРИСУТНОСТІ ПЛАСТИЧНОГО ЕЛЕМЕНТА - Кравець, Віктор Георгійович; Вапнічна, Вікторія Вікторівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Представлено дослідження закономірностей деформування ґрунтового масиву разом з армуючим пластичним елементом із закріплюючого або протифільтраційного матеріалу вибухом на викидання. Вивчено його вплив на розвиток вибухової виїмки та на формування водозахисного екрана.