Вибір матеріалів для вуглецевистих композитів з нанотрубок для механічних передач - Nikolov, Kiril; Ivanov, Vladislav; Radenkov, Martin; Dimitrov, Lubomir; Cankaya, Oguzhan (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
На сьогодні конструктори та виробники використовують неметалічні зубчасті колеса в механічних передачах завдяки їх кращим механічним властивостям, такими як високий модуль пружності, межа міцності при розтягуванні та висока зносостійкість. Для вивчення цих властивостей необхідним є ознайомлення з найбільш розповсюдженими матеріалами, що використовуються для композитів, такими як POM, PEEK, PA 6, PA 6/6, UHMWPE та одним з найновіших матеріалів цієї області – вуглецевистих нанотрубок (CNTs). В даній статті описується, як вибрати найкращі матеріали для створення необхідного композиту для його застосування в необхідних умовах. В статті також подана інформація про полімери та порівняння між ними та CNTs.