ДЕМПФІРУВАННЯ ЗГИННИХ КОЛИВАНЬ КРУГЛОЇ В’ЯЗКОПРУЖНОЇ ПЛАСТИНКИ П’ЄЗОЕЛЕКТРИЧНИМИ АКТУАТОРАМИ З ВРАХУВАННЯМ ДЕФОРМАЦІЇ ЗСУВУ - Вовкодав, Наталія Іванівна; Киричок, Іван Федорович; Михайленко, Василь Васильович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Досліджується вплив деформації зсуву на ефективність демпфірування вимушених коливань круглої в’язкопружної пластинки за допомогою п’єзокерамічних накладок-актуаторів, до яких підводиться різниця електричних потенціалів.