ГІРОДАТЧИК ГРАВІТАЦІЙНОГО ПРИСКОРЕННЯ - Безвесільна, Олена Миколаївна; Добржанський, Олександр Олексійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
В статті представлено опис конструкції гіродатчика гравітаційного прискорення (ГДГП), технічні характеристики якої забезпечують підвищення стабільності статичного передавального коефіцієнта ГДГП, можливість визначення поточного статичного передавального коефіцієнта ГДГП, зниження рівня шумових ефектів у вихідному сигналі ГДГП, що у сукупності призводить до суттєвого підвищення точності вимірювання вертикальної складової вектора гравітаційного прискорення з борту рухомого апарата.