ЕФЕКТИВНА ПЛОЩА РОЗСІЮВАННЯ РУПОРНОЇ АНТЕНИ - Колос, Юрій Олександрович; Манойлов, В’ячеслав Пилипович; Павлюк, Володимир Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропонована методика визначення розсіяного рупорною антеною поля та розрахунку ефективної площі розсіювання рупорної антени. Від існуючих дана методика відрізняється врахуванням розсіювання електромагнітного поля кромками рупора. Шляхом теоретичних викладок отримано вирази для випадку довільного напрямку падіння електромагнітної хвилі та однакових поляризацій падаючої та відбитої хвиль.